На Херсонщині аграріїв під дулами автоматів змушують підписувати «договір про співпрацю»

На Херсонщині аграріїв під дулами автоматів змушують підписувати «договір про співпрацю»

Укрінформ
Загарбники на тимчасово окупованій території Херсонщини погрозами примушують аграріїв до співпраці.

Про це у Фейсбуці повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань, передає Укрінформ.

“Тримаю зв'язок з багатьма аграріями Херсонщини... Зараз там відбувається тотальне примушення до співпраці з окупантами», - зазначив Хлань.

За його словами, окупанти під дулами автоматів, погрожуючи родинам, змушують аграріїв підписувати "договір про співпрацю" з метою “допомагати новій владі", тобто просто забирають гроші. Людей або викликають у “комендатуру”, або приходять до них додому, декого викрадають, зазначає депутат облради.

Крім того, додав він, російські окупанти вимагають провести посівну для забезпечення провізією їхньої армії.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом підготовки до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, скоєної за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України). За даними слідства, на території області російські загарбники готують проведення незаконного референдуму та створення квазіреспубліки – "хнр". Для цього вони намагаються вмовити депутатів Херсонської обласної ради співпрацювати з окупаційними військами.

Депутати облради на екстреному засіданні 12 березня ухвалили звернення, в якому акцентували, що Херсонщина – це Україна. Депутати Херсона ніколи не визнають спроб створити на території області "народну республіку", заявив Херсонський міський голова.

У тимчасово зайнятому російськими військами Херсоні 13 березня, у День визволення міста від нацистських загарбників у роки Другої світової війни, на акцію проти російської агресії зібралися тисячі городян.

16 березня стало відомо, що окупанти створили бутафорський "Комітет порятунку Херсонської області", до якого увійшли люди з дуже сумнівним минулим.

Російський президент путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-