З Маріуполя змогли виїхати на власному транспорті близько 30 тисяч людей

З Маріуполя змогли виїхати на власному транспорті близько 30 тисяч людей

Доповнено
Укрінформ
У Маріуполі бої з російським загарбником точаться вже на околицях, з міста виїхало на власному транспорті близько 30 тисяч людей. 

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Збройні сили України продовжують героїчно тримати оборону Маріуполя і відбивати атаки ворога, що перевершує за чисельністю. Бої йдуть вже на околицях міста. Але українські захисники самовіддано борються за кожну вулицю… Всього з Маріуполя виїхало на власному транспорті близько 30 тисяч людей», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за останні дві доби маріупольці почали виїжджати на особистому транспорті з міста у бік Бердянська та потім на Запоріжжя. Загалом близько 6500 легкових машин вирвалися з осадного Маріуполя. Частина людей уже дісталася Запоріжжя, де вони отримали необхідну першу допомогу в центрах підтримки.

У міськраді нагадали, що вчора, 16 березня, внаслідок ворожого бомбардування знищено драматичний театр та будівлю басейну «Нептун». У цих місцях, від постійних обстрілів, ховалися сотні людей, переважно жінки, діти та люди похилого віку. Вчора і сьогодні, незважаючи на безперервні обстріли, наскільки це можливо, триває розбір завалів та порятунок людей. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Згодом стало відомо, що до Запоріжжя з Маріуполя сьогодні приїхало ще 1865 людей, з них 479 дітей.

Про це у Телеграмі повідомив в.о. голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

“До Запоріжжя дісталися 470 автівок з Маріуполя. Всього 1865 людей, з них 479 - діти. Нікого не залишили без допомоги: нагодували, обігріли, надали медикаменти та речі першої необхідності. З переселенцями працюють медики та вузькі спеціалісти. Усім надали дах над головою”, - зазначив він.

Як повідомлялося, росіяни спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня, 2 187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Дмитро Баєвський / Gordonua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-