За два тижні з Бучанського та Броварського напрямків вдалося вивезти близько 70 тисяч людей

За два тижні з Бучанського та Броварського напрямків вдалося вивезти близько 70 тисяч людей

Укрінформ
За два тижні з Бучанського та Броварського напрямків вдалося вивезти близько 70 тисяч людей.

Про це на брифінгу сказав начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, передає Укрінформ.

"Основні напрямки нашої діяльності - це Бучанський та Броварський райони. Вишгородський район працював фактично самостійно без узгодження зелених коридорів. ... За останні два тижні нам вдалося вивезти більше 70 тисяч людей. Це централізовано. Дуже багато людей виїжджало своїми автівками, була змога доєднати їх до колон Червоного Хреста і автобусів, які рухалися з людьми з окупованих територій", - сказав Нєбитов.

За його словами, під час евакуації російські терористи здійснювали обстріли, незважаючи на домовленості.

"Такі обстріли були і в Бучанському районі, і в Броварському. Під час евакуації людей навіть застосовувалися обстріли з танка. У Вишгородському районі під час евакуації загинув наш поліцейський. На жаль, окупант дізнався місце, де ми зустрічали людей, які виходили з Демидова, і коли ми чекали наступну кількість людей, які мали вийти, наші працівники піддалися мінометному обстрілу, і один працівник - поліцейський карного розшуку - був поранений. Іншого вбито", - розповів Нєбитов.

Також працівник правоохоронних органів загинув під час евакуації в Ірпені.

"Коли ми вивозили дітей у своїх автівках, за нами їхав працівник поліції групи реагування Патрульної поліції, і в його автівку потрапив "Град", в результаті чого автівка згоріла. Тільки зараз вдалося забрати його останки", - сказав Нєбитов.

Він нагадав, що від рук окупантів під Києвом були вбиті журналісти, які приїхали зафільмувати те, що відбувається на зайнятих ворогом територіях.

Місцеве населення, якому вдалося дістатися до евакуаційних автобусів, свідчить про пограбування, мародерство, вбивства, побиття людей, насильство по відношенню до цивільних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, Бучанська окружна прокуратура Київської області розпочала досудове розслідування за фактом вбивства російськими окупантами українського журналіста та оператора телеканалу FoxNews на Київщині.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-