На Сумщині загарбники виганяють людей з домівок - голова ОВА

На Сумщині загарбники виганяють людей з домівок - голова ОВА

Укрінформ
У Сумській області у селах, куди ворог заходить на ночівлю, загарбники вдираються до людських домівок, виганяють людей на вулиці та забирають у них їжу.

Як передає Укрінформ, про це голова Сумської ОВА Дмитро Живицький поінформував у Телеграмі.

«Сумщина. Підсумки дня 16 березня 2022 року. Двадцять перший день війни. Складний. Користуючись відсутністю гуманітарних коридорів, рашисти (у четвер – ред.) вирішили влаштувати «марші озброєння» по Сумщині. Повилізали з усіх дірок, наче криси. Села, куди заходить ворог на ночівлю, страждають від рук фашистів найбільше: російські орки вдираються до людських домівок, виганяють людей на вулиці та забирають їжу! Ріжуть худобу і птицю», - заявив Живицький.

За його словами, «кляті нелюди мародерствують і поводять себе гірше за фашистів».

«Те, що вони роблять - це навіть не фашизм чи тероризм, це гірше. Для таких нелюдяних знущань потрібне нове слово. Кляті орки. Ми бачимо кожен крок російських терористичних військ і робимо з ними те, що й маємо! А здобутків у нас чимало», - зазначив голова ОВА.

Посадовець уточнив, що українські захисники у четвер відбивали у диких загарбників свій Охтирський район.

«Вночі палали дупи у тростянецьких окупантів! Вони отримали по заслугах, наші «ювеліри» із ЗСУ повибивали їх артилерійські позиції. Далі день продовжився боротьбою за цей напрям. У Боромлі вдалося знищити кілька САУ та БУК російських орків, також потрапили у їх склад боєприпасів. Тож якщо ви злякалися сильних вибухів вдень - зараз можна радіти. Справа була добра», - повідомив чиновник.

За даними Живицького, також у четвер кілька годин поспіль тривав бій ще в одному напрямку - за нашу Велику Писарівку.

«Там російські вороги сьогодні бачили пекло наяву. Кожен орк має розуміти: він прийшов на Сумщину здохнути. Коли нога російського фашиста ступає на нашу землю - це означає його собачу смерть. Це помста за кожну крапельку крові, кожне страждання, кожне переживання наших людей. Наших дітей», - поінформував голова ОВА.

За його словами, на Сумщині за планом «скоро посівна».

«Як раз - органічні добрива смажених орків стануть в нагоді. Ворожа російська мерзота, ви горітимете у пеклі! Сумщина - північний форпост України. Слава теробороні! Слава ЗСУ! Героям слава», - уточнив Живицький.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-