На окупованих територіях Луганщини агресор проводить масові арешти проукраїнських активістів

На окупованих територіях Луганщини агресор проводить масові арешти проукраїнських активістів

Укрінформ
На окупованих територіях Луганської області агресор проводить масові арешти проукраїнських активістів за впровадженями так званих прокурорів "лнр".

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Кляті орки насильно нав‘язують «російський режим» на нещодавно окупованих територіях. Порушено всі ПРАВА ЛЮДИНИ… Терористи проводять масові арешти проукраїнських активістів. За повідомленням Східної правозахисної групи, на сьогодні зафіксували 47 випадків арештів у Марківці, Старобільську, Новоайдарі, Станиці-Луганській. Мішок на голову - так росіяни намагаються скорити наших мешканців», - написав очільник області.

Він уточнив, що «асвабадітєлі» тероризують населені пункти Білокуракине, Сватове, Станицю Луганську, Щастя, Марківку, Старобільськ, Новопсков, Біловодськ.

За словами Гайдая, рашисти мародерять, глушать мобільний зв’язок, заводять російські компанії зв‘язку, заводять рублі, так звані прокурори «лнр» фабрикують матеріали справи за пости у соціальних мережах, розмови на політичні теми, участь у політичних партіях (крім ОПЗЖ) тощо.

«Вони хочуть навчати наших дітей за своєю антиукраїнською програмою. Росіяни викрадають життя українців! Ніколи Луганщина не підкориться вбивцям нашого народу!» - наголосив керівник області.

Він закликав всі міжнародні спільноти кричати про геноцид україців, який чинять росіяни, та попросив мешканців Луганщини триматися.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-