У Мелітополі та Бердянську викрадають людей, в області ведуть їх облік

У Мелітополі та Бердянську викрадають людей, в області ведуть їх облік

Відео
Укрінформ
У Мелітополі та Бердянську, які тимчасово окуповані ворожими військовими, сьогодні викрали 4 активістів. У Запорізькій ОВА створили спеціальний центр, який веде облік таких випадків.

Про це заявив голова ЗОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

“Сьогодні в Мелітополі мав бути мітинг - викрали трьох активістів, в Бердянську викрали активіста. Ми все відслідковуємо, створили спеціальний центр, який веде контроль, облік всіх випадків, і будемо реагувати в межах міжнародного законодавства. Цивільні люди не мають бути втягнуті в ці процеси”, - сказав Старух.

Як повідомила у Фейсбуці мешканка Мелітополя Тетяна Кумок, перед початком мітингу ворожі солдати затримали кількох людей, силоміць посадили до автозаків і вивезли в невідомому напрямку.

У Бердянську просто на вулиці зупинили чоловіка, який є організатором про українських мітингів, та вивезли.

Раніше повідомлялось про викрадення мера Мелітополя Івана Федорова, мера Дніпрорудного Євгена Матвєєва, голови райради Сергія Прийми, активісти Ольги Гайсумової та ще кількох мирних людей. Наразі відомо, що Федорова вивезли до Луганська, де його інкримінують “тероризм”. Місцезнаходження очільника Дніпрорудного досі невідоме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-