На Житомирщині вже зібрали понад 100 свідчень воєнних злочинів рф

На Житомирщині вже зібрали понад 100 свідчень воєнних злочинів рф

Укрінформ
Напередодні ввечері російські загарбники завдали авіаудар по адміністративних будівлях смт Городок Житомирської області.

Про це у Фейсбуці повідомляє поліція Житомирської області, передає Укрінформ.

«Близько 20:00 до Радомишльського відділення поліції надійшло повідомлення про авіаудар по адміністративних приміщеннях у смт Городок Житомирського району. Попередньо, обійшлося без поранених», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, вночі 14 березня внаслідок авіаобстрілу с. Ставище Брусилівської громади люди отримали травми різного ступеня тяжкості, у тому числі уламкові поранення, опіки та контузії. Наразі до поліції надійшли відомості про 6 травмованих, яких госпіталізували до лікувального закладу в обласному центрі.

Зазначається, що за 20 днів війни поліцейські зібрали відомості для 106 кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів російським агресором на території Житомирщини. У 52 випадках дії ворога кваліфіковані за ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України, ще 51 факт стосується порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України) та інші. Досудове розслідування здійснюють компетентні органи.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури і житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Поліція Житомирської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-