На Луганщині через обстріли рф 36 населених пунктів без світла та 30 без газу

На Луганщині через обстріли рф 36 населених пунктів без світла та 30 без газу

Укрінформ
На Луганщині через обстріли російських загарбників наразі 30 населених пунктів залишаються без нормального газопостачання та 36 - без енергогопостачання.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Внаслідок бойових дій пошкоджено газопроводи різних діаметрів та різного тиску або закрито засувки на виході з ГРС. Без газопостачання 23 населених пунктів повністю та 7 частково, загалом близько 35 000 абонентів. Станом на 09:00 15.03.2022 року знеструмлено 36 населених пунктів, з них 22 повністю, 14 частково. 97 834 споживачів перебуває без електроенергії, відключено 599 ТП (трансформаторні підстанції)», - написав очільник області.

Він зазначив, що у місті Сєвєродонецьк відключено 180 багатоквартирних будинків через пошкодження котельної КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго». Також надходять повідомлення щодо поривів внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків, послугу з централізованого теплопостачання яким надає АТ «Сєвєродонецька ТЕЦ». У місті Лисичанськ у зв’язку з відсутністю електро-, водопостачання призупинено роботу 11 котелень КП «Лисичанськтепломережа».

Голова ОВА констатував, що також у населених пунктах пошкоджено водопостачання. Частково обмежено подачу води на міста Попасна та Золоте. Повністю відсутнє водопостачання у с. Нижнє, Нижнє-1, Новотошківка – 2180 абонентів у зв’язку з бойовими діями та знеструмленням Світличанського департаменту КП «ПРВ».

Також через обстріли без водопостачання місто Попасна – це 9000 абонентів, с. Карбоніт відсутність електропостачання та наявність витоків без води 5599 абонентів, констатував Гайдай.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-