З Луганщини евакуювали чотирьох передчасно народжених малюків

З Луганщини евакуювали чотирьох передчасно народжених малюків

Укрінформ
На Луганщині з Лисичанська до Дніпра евакуювали чотирьох передчасно народжених малюків, двоє з яких важать менше за 1500 грамів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці Луганська обласна військова адміністрація.

«Час милосердя: чотирьох передчасно народжених малюків евакуйовано з Лисичанська до Дніпра. Двоє важать менше за 1500 грамів», - йдеться у повідомленні.

За словами керівника Луганської ОВА Сергія Гайдая, 16 діб медичний персонал Луганської обласної дитячої клінічної лікарні під обстрілами рятував життя чотирьом передчасно народженим малюкам: двоє з них мають вагу меншу за 1500 грамів, один – киснезалежний, другий – тільки почав дихати самостійно. «Діти потребують довготривалої реабілітації. Наразі немовлят доправлено до Дніпровської обласної дитячої клінічної лікарні. Ними опікуються найкращі фахівці-неонатологи», - зазначив очільник області.

У Луганській ОВА також додали, що через постійні обстріли обласної дитячої лікарні, її найменших та найслабкіших пацієнтів доводилось щодня спускати у підвальне приміщення, постійно ризикуючи їх крихкими життями. Тому було прийнято рішення про евакуацію в більш безпечне місце – до Дніпровської обласної дитячої клінічної лікарні.

Разом із маленькими пацієнтами, до Дніпра переїхали двоє дітей медпрацівників Луганської обласної дитячої клінічної лікарні, які залишились на своїх робочих місцях.

«Війна – це не тільки час тяжких випробувань, це – час милосердя, перевірка на людяність. Кожний з 20 днів російського вторгнення відзначений героїзмом людей мирних професій. Та історії наших дитячих лікарів, які у розбомблених рашистами медзакладах, творять дива – просто вражають!», - підкреслив Гайдай.

Від імені Луганської військової адміністрації він висловив щиру подяку Департаментам охорони здоров’я Донецької та Дніпропетровської облдержадміністрацій, керівникам Дніпровської дитячої клінічної лікарні за допомогу в організації госпіталізації та транспортування дітей.

Як повідомлялось, 24 лютого президент російської федерації путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-