В Держспецзвʼязку не спостерігають глобальних проблем із доступом до інтернету

В Держспецзвʼязку не спостерігають глобальних проблем із доступом до інтернету

Укрінформ
В Україні не спостерігається глобальних проблем із доступом до інтернету та телефонії.

Про це Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

Згідно з оперативною інформацією Держспецзвʼязку про роботу мобільних мереж станом на 22:00, оператори та провайдери надають послуги електронних комунікацій по всій країні. У місцях, де внаслідок бойових дій зазнали ушкодження мережі звʼязку, тривають відновлювальні роботи.

Як зазначається, ворог подекуди почав використовувати засоби радіоелектронної боротьби – телефони абонентів глушать з метою посіяти панічні настрої та хаос серед населення.

Водночас через пошкодження волоконно-оптичних ліній звʼязку існує проблема із мобільним звʼязком та інтернетом у Луганській області. Системи та мережі відновлюються.

Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Держспецзвʼязку погодив з операторами порядок обміну інформації про переміщення абонентів в межах країни для цілісного уявлення про міграційні потоки в Україні в умовах війни та оптимального перерозподілу гуманітарної та іншої допомоги тим, хто її потребує.

АТ «Укртелеком» надає послуги телефонії та інтернет-доступу в усіх областях, за винятком Чернігівської, де вони відсутні через пошкодження мережі під час бойових дій. Фахівці компанії шукають можливість відновити послуги.

Середня доступність районних вузлів зв’язку становить 80%. Знято обмеження швидкості доступу до інтернету для приватних абонентів в усіх областях, крім Сумської. Пріоритет інтернет-доступу там надається сервісам ЗСУ, сил безпеки та оборони та соціальній інфраструктурі.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Держспецзвʼязку поінформувала, що проблеми із забезпеченням послугами електронних комунікацій спостерігаються у районах проведення інтенсивних бойових дій, зокрема у Мелітополі, Бучі, Ірпені, Ворзелі, Гостомелі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-