Ексмер Херсона Сальдо заявив, що він проти «хнр»

Ексмер Херсона Сальдо заявив, що він проти «хнр»

Укрінформ
Колишній мер Херсона і депутат міськради Володимир Сальдо стверджує, що не підтримує створення "народної республіки" на Херсонщині, а разом зі своєю командою прийшов 13 березня на захід колабораціоністів, щоб зірвати його.

Про це Сальдо написав у Фейсбуці.

«13 березня у день визволення Херсона містяни завжди приносили квіти до меморіалу Слави. І цього року ми планували дотримуватися доброї традиції. Але напередодні, в суботу, з'явилася інформація про те, що в парку Слави планується проведення якогось референдуму про проголошення «хнр». Називався різний час: 10 і 12. Ми з нашою командою вирішили завадити та зірвати такий захід... Потім побачили людей з прапорами на чолі зі Стремоусовим. Ми залишилися і жорстко попередили, виступивши перед присутніми, що ми не дозволимо навіть мови вести про створення якихось там хнр», - написав Сальдо.

За його словами, він діяв в інтересах рідного міста.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом підготовки до посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчиненої за попередньої змови групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України). За даними слідства, на території області російські загарбники готують проведення незаконного референдуму та створення квазіреспубліки – «хнр». Для цього вони намагаються вмовити депутатів Херсонської обласної ради співпрацювати з окупаційними військами.

Депутати облради на екстреному засіданні 12 березня 2022 року ухвалили звернення, в якому вказали, що Херсонщина – це Україна. Депутати Херсона ніколи не визнають спроб створити на території області "народну республіку", заявив Херсонський міський голова.

У захопленому російськими військовими Херсоні 13 березня, у День визволення міста від нацистських загарбників у роки Другої світової війни, на акцію проти російської агресії зібралися тисячі містян. Учасники акції з площі Свободи прямували вулицями міста до парку Слави, їх не зупинили постріли ворожих військових вгору.

Тим часом у Херсоні цього дня на проросійський мітинг з забороненою в Україні символікою вийшли проросійський провокатор Кирило Стремоусов та підозрювана у справі про держзраду Тетяна Кузьмич, був тут також ексмер Херсона, а нині депутат міськради від блоку власного імені Володимир Сальдо.

Представники фракції партії "Блок Володимира Сальдо" у Херсонській облраді заявили, що й надалі продовжать роботу у складі депгрупи «Підтримки програм Президента України» і що вся фракція підтримала звернення обласної ради щодо приналежності Херсонщини до України. Також вони заявили, що не згодні з діями Сальдо, який вийшов на мітинг із забороненою в Україні символікою.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-