З небезпечних районів Луганщини евакуювали понад 1600 людей

З небезпечних районів Луганщини евакуювали понад 1600 людей

Фото, відео
Укрінформ
З міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної, Рубіжного, Гірського та Попасної евакуювали понад 1600 мешканців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Сталося! В безпеці ще понад 1600 мешканців Луганщини. Мовчав, бо гуманітарний коридор - це хиткий процес, одне неправильне слово може коштувати життів…З Попасної виїжджали під час бою, дякувати Богу обійшлося. Наша чергова Перемога: з Сєвєродонецька (600 людей), Лисичанська (260), Кремінної (82), Рубіжного (480), Гірського (80) та Попасної (130). Доїдуть на захід країни і заснуть, нарешті, в спокої», - написав очільник області.

Він звернувся до тих, хто виїхав зі словами підтримки. «Я знаю, всі хто поїхав, Вам важко, душа не на місці за свої домівки, за українських захисників та захисниць, але ця евакуація потрібна, ми маємо Вас уберегти, ми воюємо з рашистами за ВАС! Все відновимо, головне - вигнати орків!», - зазначив Гайдай.

Він додав, що вдалося передати Гірській громаді гуманітарку, і наразі народу стане трошки легше.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко поінформував, що 14 березня планується організувати роботу 10 гуманітарних коридорів для евакуації людей. Мають запрацювати такі коридори: Богданівка та Нова Богданівка – Бровари; Перемога – Бровари; Бобрик – Бровари; Гостомель – Білогородка; Немішаєве та Ворзель – Білогородка; Дмитрівка – Білогородка; Сєвєродонецьк – Слов’янськ; Попасна – Слов’янськ та Гірське – Слов’янськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-