У Чернігові внаслідок атак російських загарбників постраждали будівлі двох судів

У Чернігові внаслідок атак російських загарбників постраждали будівлі двох судів

Укрінформ
Будівлі Чернігівського апеляційного суду та Господарського суду Чернігівської області постраждали внаслідок атак російського агресора.

Про це інформує Верховний Суд у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Внаслідок ворожих атак постраждали будівлі Чернігівського апеляційного суду та Господарського суду Чернігівської області”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ушкодження будівлі Чернігівського апеляційного суду незначні. За словами голови суду Геннадія Салая, 27 лютого 2022 року на центральній площі м. Чернігова недалеко від суду ракетним ударом знищено історичну будівлю кінотеатру. Внаслідок удару вибуховою хвилею в суді частково повибивало вікна на першому та другому поверхах. Уламки від вибуху влучили і в деякі меблі в кабінетах.

«Місто практично в оточенні, рух у бік м. Києва заблоковано, оскільки на трасі ведуться бойові дії. У нас немає можливості відправляти правосуддя», – сказав Геннадій Салай.

Також повідомляється, що від ракетного удару по кінотеатру постраждала й будівля Господарського суду Чернігівської області, що розташована поруч. В суді немає електропостачання, опалення та водопостачання. У будівлі пошкоджено вікна, є інші ушкодження.

“Після перемоги України роботу судів у м. Чернігові буде відновлено в найкоротші строки”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, через воєнні дії Чернігівський апеляційний суд не відправляє правосуддя з 4 березня 2022 року. Розпорядженням Голови Верховного Суду від 8 березня 2022 року № 2/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» підсудні йому справи розглядає Черкаський апеляційний суд. Також змінено підсудність справ, які розглядали районні суди Чернігівської області.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-