Громадські активісти Луганщини «Восток SOS» евакуювали із Рубіжного близько 200 людей - Гайдай

Громадські активісти Луганщини «Восток SOS» евакуювали із Рубіжного близько 200 людей - Гайдай

Укрінформ
На Луганщині активісти БФ «Восток SOS» евакуювали близько 200 жителів з міста Рубіжне, яке перебуває під постійними обстрілами російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Сьогодні, з Рубіжного, яке майже тиждень перебуває під постійними артобстрілами, трьома автобусами від Благодійного фонду «Восток SOS» евакуювали близько 200 людей», - написав очільник області.

Він зазначив, що разом з тим, гуманітарним рейсом рубіжанам, майже відрізаним загарбниками від постачання товарів першої необхідності, доправили 500 буханок хліба.

Гайдай передав слова координатора проєкту Євгена Васильєва: «Якщо безпекова ситуація дозволить, то о 12:00 очікується прибуття ще декількох автобусів. Посадка буде здійснюватись без попереднього запису: в першу чергу жінки з дітьми, потім особи пенсійного віку».

Раніше Гайдай констатував, що за 13 березня знищено або пошкоджено 47 приватних та багатоповерхових будинків та об’єктів інфраструктури у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне та Попасна.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко поінформував, що 14 березня планується організувати роботу 10 гуманітарних коридорів для евакуації людей. Мають запрацювати такі коридори: Богданівка та Нова Богданівка – Бровари; Перемога – Бровари; Бобрик – Бровари; Гостомель – Білогородка; Немішаєве та Ворзель – Білогородка; Дмитрівка – Білогородка; Сєвєродонецьк – Слов’янськ; Попасна – Слов’янськ та Гірське – Слов’янськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-