Російські війська зруйнували Сєвєродонецьк, гуманітарна ситуація критична - голова ОВА

Російські війська зруйнували Сєвєродонецьк, гуманітарна ситуація критична - голова ОВА

Фото
Укрінформ
Російськи загарбники продовжують нищити мешканців та населені пункти Луганщини, міста області не впізнати.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай та опублікував фотографію палаючих житлових багатоповерхівок.

Наслідки обстрілу у Сєвєродонецьку / Фото: Олексій Ковальов, Укрінформ

«Міста-привиди. Окупанти продовжують нищити мешканців та населені пункти Луганщини. Протягом доби 57 фактів обстрілів міст та селищ Луганської області. Внаслідок "російського звільнення" є загиблі та поранені мирні мешканці. Порахувати точно вкрай важко, бо обстріли не вщухають», – написав очільник області.

За його словами, у соцмережах повідомляють про розшуки людей, багато зниклих.

Гайдай констатував, що за вчора знищено або пошкоджено 47 приватних та багатоповерхових будинків та об’єктів інфраструктури у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне та Попасна.

Також внаслідок обстрілів пошкоджено дві школи та газопровід у місті Сєвєродонецьк.

Голова ОВА наголосив, що працівників ДСНС катастрофічно не вистачає, бо палає повсюди, а над головою продовжують літати ворожі снаряди.

«Міста області не впізнати… На фото Сєвєродонецьк, подібні є у кожного населеного пункту області, мешканці області – герої. Наш обласний центр – суцільна руїна. Гуманітарна ситуація – критична», – написав Гайдай.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури і житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-