У Херсоні підпалили будинок секретаря міської ради

У Херсоні підпалили будинок секретаря міської ради

Укрінформ
У Херсоні невстановлені особи підпалили будинок секретаря Херсонської міської ради Галини Лугової.

Про це Укрінформу телефоном повідомила сама Лугова.

«Так, це правда, підпалили мій будинок», – сказала вона.

Будинок родини Лугової розташований у селищі Антонівка. За її словами, родина не постраждала, в будинку на той момент нікого не було.

«Це був підпал: сусіди чули, як розбили вікно на другому поверсі, і упала арматура на підлогу. Це було ввечері. Коли сусіди вийшли на вулицю, зловмисники вже втікали по вулиці», – розповіла Лугова.

А в будинку все спалахнуло, повідомила секретар Херсонської міської ради. Вона підозрює, що підпал — помста їй за її патріотичну позицію, за волонтерство. Як припускають, «йдеться про внутрішнього ворога, що об'єднався з зовнішнім».

Як повідомляв Укрінформ, у захопленому Херсоні 13 березня на акцію проти російської агресії зібралися тисячі городян. Учасники акції з площі Свободи прямували вулицями міста до парку Слави, їх не зупинили постріли ворожих військових вгору.

Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом підготовки до посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, скоєної за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України). За даними слідства, на території області загарбники готують проведення незаконного референдуму та створення квазіреспубліки – «хнр». Для цього вони намагаються вмовити депутатів Херсонської обласної ради співпрацювати з окупаційними військами.

Депутати облради на екстреному засіданні ухвалили звернення, в якому зазначили, що Херсонщина – це Україна. Депутати Херсона ніколи не визнають спроб створити на території області «народну республіку», заявив Херсонський міський голова.

Тим часом у Херсоні на проросійський мітинг зібрали херсонських політичних маргіналів. Херсонському блогеру-колаборанту оголосили підозру у державній зраді.

З 24 лютого в Україні триває війна із російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-