Повітряні тривоги майже в усіх областях - зведення за ніч та ранок

Повітряні тривоги майже в усіх областях - зведення за ніч та ранок

Укрінформ
Сьогодні вночі та вранці майже у всіх регіонах України оголошувалися повітряні тривоги.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обладміністрацій про ситуацію станом на 8:00 у регіонах.

Так, повітряні тривоги оголошувалися по Київській області. Бої ведуться в Ірпені, Макарові. Зафіксовано пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад. Ідуть періодичні бої у селах цих громад. Область готується продовжувати евакуацію.

У Чернігівській області оборонні бої біля Чернігова. Вночі на Чернігів ворог здійснив три авіанальоти. Інформація щодо руйнувань уточнюється. Більша частина міста - без тепла, деякі мікрорайони уже три доби без світла, окремі приміські райони навіть 5 і більше діб. Частина міста без води. Комунальні служби працюють над відновленням мереж, іноді під обстрілами росіян.

На Сумщині ніч почалася з авіабомбардування Охтирки. Є влучання у житлові будинки, подробиці уточнються. Кількагодинна повітряна тривога була вночі. Щодо сьогоднішнього дня йшли перемовини про "зелені коридори", утім жоден з маршрутів евакуації не погоджений.

На Житомирщині повітряна тривога практично всю ніч. У Ставищі внаслідок ракетного удару зруйновано 7 будівель та пошкоджено 5 житлових будинків. Четверо людей поранені, 14 евакуйовані з будинків, що були уражені.

У Кіровоградській області практично всю ніч і зранку повітряна тривога.

На Дніпропетровщині кількагодинна тривога оголошувалась вночі.

У Харкові вночі тривали обстріли житлових районів, зокрема Салтівки, Нових Будинків. Кількість постраждалих ще не встановлена. По області велися активні бої в напрямку Ізюма. Збройні сили України поступово витісняють ворога.

На Запорізькому напрямку на даний час ситуація без суттєвих змін. Ворог намагається закріпитись на рубежах тимчасово захоплених територій, але реалізувати такі плани йому не дають військові та жителі регіону. Так, в одному з районів ведення бойових дій був виявлений мінометний розрахунок противника та скупчення техніки, по якій було завдано артилерійський удар – окрім ворожої техніки військові влучили у склад з боєкомплектом противника.

На Рівненщині ворог влучив у телевежу. Телебачення і радіо не працюють.

На Волині ніч минула відносно спокійно, на Вінничині - також, але були повітряні тривоги.

На Закарпатті повітряна тривога уже кілька годин.

У Хмельницькій області вночі декілька годин були повітряні тривоги.

У Тернополі вночі оголошувалась кількагодинна повітряна тривога.

У Черкасах триває повітряна тривога вже кілька годин.

На Львівщині вночі кілька годин тривала повітряна тривога.

На Полтавщині триває повітряна тривога вже кілька годин.

У Чернівцях вночі кілька годин повітряна тривога, загалом спокійно.

В Івано-Франківську кількагодинна тривога вночі.

На Луганщині Сєвєродонецьк перебуває під постійними артобстрілами, за добу 18 влучань у житлові будинки. Гаряче у Рубіжному. Гуманітарним коридором вдалося евакуювати 1600 людей.

На Донеччині з опівночі — активізація російської авіації, спроба прориву у Мар'їнському районі. У Краматорську внаслідок ворожого обстрілу згорів приватний будинок, є жертви. Також росіяни гатили із "Градів" по Авдіївському коксохімічному заводу. До Волновахи увійшли російські війська. У Маріуполі ситуація без змін.

У Миколаєві обстріли тривали всю ніч. У Снигурівці внаслідок обстрілу зруйновано приватні житлові будинки. Кількість постраждалих встановлюється.

У Херсоні вночі та ввечері лунали вибухи, ворог вів обстріли із "Градів".

В Одесі загалом спокійно, кілька годин тривала повітряна тривога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-