Загарбники викрадають активістів на тимчасово захоплених територіях - Центр протидії дезінформації

Загарбники викрадають активістів на тимчасово захоплених територіях - Центр протидії дезінформації

Укрінформ
Російські загарбники викрадають українських активістів на тимчасово захоплених територіях.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє в Телеграмі.

"Починаючи з 11.03 війська рф застосовують тактику, притаманну хіба що терористам: викрадають керівників українського руху спротиву", - ідеться у повідомленні.

За цей час викрадені: міський голова м. Дніпрорудне Євген Матвеєв, міський голова Мелітополя Іван Федоров, голова Мелітопольської районної ради Сергій Прийма, співорганізаторка проукраїнських мітингів у Мелітополі Ольга Гайсумова, депутат Запорізької обласної ради Лейла Ібрагімова.

"Всіх цих людей об’єднує одне – вірність Україні. Вони відмовилися від співпраці з ворогом, чим остаточно розвіяли його сподівання на "зустріч з квітами", - зазначають в ЦПД при РНБО.

Наступним кроком ворога є призначення своїх маріонеток на "вакантні" місця. Однак ставлеників агресора очікує лише кримінальна відповідальність за державну зраду.

"Вдаючись до терору на окупованих територіях, агресор намагається зламати дух людей та схилити їх до покірного існування. Проте Мелітополь показав, що дух українців незламний", - підкреслили в ЦПД при РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликала російських загарбників звільнити незаконно утримуваних у полоні українців.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-