Сьогодні з-під обстрілів вдалося евакуювати понад 5,5 тисяч осіб - Верещук

Сьогодні з-під обстрілів вдалося евакуювати понад 5,5 тисяч осіб - Верещук

Укрінформ
Вивезти з-під постійних обстрілів через гуманітарні коридори у неділю вдалося понад 5,5 тисячі людей.

Про це сказала віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у відеозверненні, передає Укрінформ.

“Всього сьогодні з-під постійних обстрілів нам вдалося вивезти понад 5 тисяч 550 людей”, - зазначила Верещук.

Вона розповіла, що 13 березня діяло 14 гуманітарних коридорів, із яких спрацювали лише 9.

Зокрема, за її словами, у Київській області врятовано 3950 людей, із міста Бородянка з третьої спроби відкриття коридору вдалося врятувати 600 людей і довезти до міста Житомир.

“Село Перемога Баришівської ОТГ - шляхом дуже напружених перемовин сьогодні вдалося визволити тисячу людей. Окупант не дотримувався взятих на себе зобов’язань і змушував людей повертатися до бомбосховищ і до підвалів, звідки вони вийшли з надією поїхати з небезпечного місця”, - розповіла Верещук.

Окрім того, зауважила вона, із села Велика Димерка евакуйовано 375 людей, 198 з яких - діти. Із міста Буча - 600 людей, із сіл Димерівської ОТГ - тисячу людей.

Також, за словами Верещук, 13 березня з Луганської області евакуйовано 1600 людей. Зокрема, з міста Лисичанськ - 400 людей, з міста Рубіжне - 350, з міста Сєверодонецьк - 600, із міста Кремінна - 250.

“Водночас через порушення з боку збройних сил російської федерації досягнутих домовленостей не спрацювали гуманітарні коридори для п'яти населених пунктів”, - зауважила Верещук.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-