Гуманітарна колона не дійшла до Полог і повернулась до Запоріжжя

Гуманітарна колона не дійшла до Полог і повернулась до Запоріжжя

Укрінформ
Гуманітарна колона, яка вчора йшла із Запоріжжя до Токмака та Полог, так і не дісталася до пунктів призначення. До Запоріжжя колона поверталася замінованими дорогами.

Про це у Телеграмі повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, передає Укрінформ.

“Погана новина полягає у тому, що гуманітарні конвої, які ми вчора відправили із Запоріжжя до Енергодара, Токмака та Полог, так і не дісталися кінцевого місця призначення. Хороша новина – це те, що колона, яка на зворотному шляху була зупинена бойовою позицією ворожих військ біля Кам’янського, повернулася у Запоріжжя у повному складі. Всі живі та неушкоджені”, - йдеться у дописі.

Він також додав, що водії автобусів, що йшли у складі колони, та бійці ДСНС, які їх супроводжували, не залишили вантаж. Жоден з них цього не зробив, хоча їх зупинили озброєні окупанти.

“Незважаючи на те, що їх зупинили озброєні рашисти. Незважаючи на те, що через підірваний міст їхній відносно безпечний маршрут зруйнувався. Незважаючи на те, що їм довелося маневрувати по замінованих дорогах. Вони не покинули транспорт і не покинули вантаж”, - сказав Куртєва.

Всі п’ять автобусів повернулися до Запоріжжя.

У Пологах Запорізької області вже 10 діб триває гуманітарна катастрофа. Місто без тепла, води й електропостачання, їжі та зв'язку. Окупаційні війська рф нікого не пропускають. Також окупанти не дають змоги відкрити «зелений коридор» для ввезення гуманітарної допомоги та евакуації мирного населення.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-