На Київщині ведуться великі позиційні бої - Денисенко

На Київщині ведуться великі позиційні бої - Денисенко

Укрінформ
Українські захисники ведуть по деяких напрямках позиційні бої; серед іншого, такі великі позиційні бої наразі ведуться на Київщині.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

«По деяких напрямках ми переходили у контрнаступ, по деяких напрямках ми ведемо позиційні бої. У Харкові, на Миколаївщині ми переходили у контрнаступи, на Київщині ведуться великі позиційні бої, вони (вороги - ред.) пробують робити понтонні переправи – ми їх нищимо, і в принципі продовжуємо розбивати відносно невеликі наразі загони ворога», - уточнив він.

За словами радника, наразі кожен день в Україні ведуться достатньо щільні бої.

Окремо він зазначив, що впродовж останніх двох днів в Україні «не було таких очних великих боїв», - за його словами, були локальні сутички та локальні бої, але великих боїв, таких, як у перші дні війни, не було.

«Тобто, росіяни, по суті, дуже бояться подібних бойових дій, вони розуміють, що раніше за день вони фактично втрачали до тисячі людей, і зараз їхня стратегія – це бомбардування, бомбардування і ще раз бомбардування. І поки таких от великих просувань їхньої техніки, великих просувань їхніх колон, на щастя, не було. Тобто, ви бачите оцих більше 12 тисяч, але по тисячі в день ми не можемо вбивати в останні дні», - поінформував він.

Денисенко підтвердив, що деякі військові рф здаються у полон.

«… Частина їхньої армії дуже деморалізована, і по всьому тому, що ми бачимо, це – збір голотьби, яка прийшла сюди мародерствувати. Тобто, на повному серйозі у їхніх перехватах, розмовах вони кажуть, наприклад, що «я хотел такой телевизор»… і показують, у принципі, не найбільший, не найширший, і не найновіший телевізор. Це просто говорить про рівень цієї армії», - уточнив він.

Головний злочин, який наразі фіксують правоохоронці, – це мародерство.

«І з ним (мародерством – ред.) ми боремося, увесь час, за допомогою небайдужих громадян, тероборони, поліції і так далі», - додав Денисенко.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові вбили майже 13 тисяч російських загарбників за 18 днів війни росії проти України, і це більші втрати рф, ніж були у двох чеченських війнах.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-