Прокуратура розслідує ймовірне викрадення загарбниками журналіста на Херсонщині

Прокуратура розслідує ймовірне викрадення загарбниками журналіста на Херсонщині

Укрінформ
За фактом імовірного викрадення російським агресором журналіста на Херсонщині триває розслідування.

 Про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

Зазначається, що за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

"Установлено, що 12 березня 2022 року у місті Каховка Херсонської області зник журналіст газети «Новий день». За даними слідства, до зникнення цивільної особи ймовірно причетні військовослужбовці ЗС РФ та особи незаконних військових формувань. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни", - йдеться в повідомленні.

Вказані дії становлять пряму загрозу життю і здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статей 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на швидке, повне і неупереджене дослідження обставин кримінального правопорушення.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині станом на ранок 13 березня невідомою залишається доля каховського журналіста Олега Батуріна, який зник напередодні ввечері. Приблизно о 16:00 у суботу Олегу зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біла автостанції, яка знаходиться неподалік будинку журналіста. Десь о 16:30 Олег пішов на зустріч, залишивши вдома телефон та документи. Обіцяв повернутися через 20 хвилин, але не повернувся. За повідомленням у місцевих чатах, приблизно о 16:50 біля автостанції помітили російських військових. Олег Батурін працює журналістом газети "Новий день".

Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) закликала провести розслідування інциденту з викраденням українського журналіста Олега Батуріна у контрольованому російськими військами районі Херсонської області.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-