На Київщині найбільш небезпечні - чотири напрямки

На Київщині найбільш небезпечні - чотири напрямки

Укрінформ
Голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба розповів про ситуацію по районах Київщини станом на ранок 13 березня.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Триває вісімнадцята доба боротьби народу та Збройних сил України з окупантами. На даний час ситуація без суттєвих змін. Проте ворог продовжує накопичувати війська та техніку, обстрілює житлові масиви та руйнує критичну інфраструктуру нашої області", - повідомив Кулеба.

Він зауважив, що з хорошого - за вчора через гуманітарні коридори евакуювали близько 4 тисяч жителів з Бучі, Гостомеля, Микуличів, Нємішаєво. Сьогодні продовжимо евакуацію населення з найнебезпечніших регіонів.

Найбільш небезпечними напрямками залишаються:

  • Житомирська траса;
  • Буча – Ірпінь – Гостомель;
  • Макарів;
  • північ Вишгородського району.

Коротко по районах Київщини:

Білоцерківський район. Ситуація контрольована. Обстрілів протягом доби не зафіксовано.

Бориспільський район. Уся територія району контролюється Бориспільською РВА. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна.

Бучанський район. У більшості громад ситуація лишається напруженою.

У Макарівській територіальній громаді відсутнє водопостачання, газ, електрика та зв’язок. Хоча селище під контролем ЗСУ, проте постійно знаходиться під обстрілом загарбників.

У Бородянській територіальній громаді фіксуємо переміщення ворога. Бородянка заблокована, інфраструктура зруйнована. Намагаємося евакуювати звідти цивільне населення.

Бучанською та Гостомельською ТГ також йде постійне переміщення техніки ворога. Інфраструктура зруйнована. В Ірпені тривають бої.

Броварський район. Ніч з 12 на 13 березня в районі пройшла спокійно. Ворожих натисків не було.

Зафіксовано пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад. Ситуація в даній частині району залишається напруженою.

У населених пунктах Калитянської громади ситуація стабілізувалася. Ворожі війська активності не проявляють.

У решті громад району об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються у повному обсязі.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, проте контрольованою.

У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській ТГ населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській ТГ – гуманітарна катастрофа! Славутич та ЧАЕС досі знеструмлені, працюють лише підприємства критичної інфраструктури. Ремонтні роботи по відновленню електропостачання тривають.

Обухівський район. Територія району перебуває під контролем Обухівської РВА. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована.

Фастівський район. Уся територія району перебуває під контролем Фастівської РВА. Ситуація стабільна та контрольована. Фастівська міська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в їх розміщенні. На сьогодні тут прихисток знайшли близько 30 мешканців Макарова та Ясногородки.

Як повідомляв Укрінформ, за словами віцепрем'єр-міністр –міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, у Київській області 13 березня запланована евакуація гуманітарними коридорами: з міста Бородянка Київської області в місто Житомир буде відправлено 25 автобусів для евакуації людей. Автобуси будуть відправлені з Пісківки в Бородянку. З села Світильня Київської області в напрямку міста Бровари: Світильня - Плоске - Гоголів - Красилівка - Квітневе - Бровари. Автобуси для евакуації людей будуть відправлені по маршруту з міста Бровари. Із села Перемога Київської області у напрямку міста Київ: Перемога - Лук'янівка - Лукаші - Корніївка - Недра-Садове - Березань - Бориспіль - Київ. Автобуси для евакуації людей будуть відправлені по маршруту з міста Київ. Із села Велика Димерка Київської області в напрямку міста Бровари автобуси будуть відправлені з міста Бровари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-