Херсон завжди буде сильним, упертим та українським – мер

Херсон завжди буде сильним, упертим та українським – мер

Фото, відео
Укрінформ
Міський голова Херсона Ігор Колихаєв у День визволення міста від нацистських загарбників у роки Другої світової війни, поклав квіти до Вічного вогню у парку Слави та заявив, що Херсон завжди був і буде українським.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

«Херсон завжди був і буде українським, бо у ньому житимуть українці. Завжди. Таким ти і будеш, моє рідне місто, - сильним, упертим та УКРАЇНСЬКИМ! Слава нашим героям! Слава українському Херсону! Доброго дня, моє Місто-герой!», - написав міський голова.

Він зазначив, що життя городян - це найцінніше, що має місто. За словами Колихаєва, він не міг ризикувати херсонцями, тож нікого не запрошував і поїхав сам покласти квіти від імені кожного городянина.

Як повідомлялося, Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом підготовки до посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, скоєної за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України). За даними слідства, на території області окупанти готують проведення незаконного референдуму та створення квазіреспубліки – «хнр». Для цього вони намагаються схилити та вмовити депутатів Херсонської обласної ради співпрацювати з окупаційними військами.

Депутати облради на екстреному засіданні ухвалили звернення, у якому зазначили, що Херсонщина – це Україна.

Депутати Херсонщини ніколи не визнають спроби створити на території області «народну республіку». Про це заявив Херсонський міський голова Ігор Колихаєв, коментуючи інформацію про запланований окупантами на 13 березня у Херсоні «референдум» за створення в Херсонській області «народної республіки».

У Херсоні мешканці не припиняють акції проти російських загарбників

З 24 лютого в Україні триває війна із російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-