Ужгород більше не має можливості приймати вимушених переселенців – мер

Ужгород більше не має можливості приймати вимушених переселенців – мер

Укрінформ
Місто Ужгород більше не має можливості приймати внутрішніх переселенців, мер просить допомоги з розселенням та харчуванням людей у навколишніх тергромадах.

Про це мер Ужгорода Богдан Андріїв повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На сьогодні Ужгород уже не має можливості поселяти наших співвітчизників, тому звертаюся до голів об’єднаних територіальних громад із проханням допомогти із тимчасовим проживанням переселенців, або ж допомагати із виїздом за кордон, якщо люди хочуть виїхати", - повідомив він.

Як зазначив Андріїв, за різними підрахунками, в обласному центрі Закарпаття зараз перебувають щонайменше 30 тис. переселенців. Понад 5 тис. тимчасове проживання, харчування, надання необхідних речей та продуктів забезпечує Ужгородська міська рада. Решта переселенців проживають у хостелах, готелях, квартирах, будинках, тобто у приватному секторі.

Він також повідомив, що через міську раду із початку війни зареєструвалися майже 12 тис. переселенців. Частина виїхала за кордон, частина залишилася у місті. Усім без винятку надали допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 11 березня Львівська область забезпечила 135 тис. місць для поселення внутрішньо переселених осіб, з яких 117 тис. місць уже зайняті.

З 24 лютого в Україні триває війна проти російських загарбників. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-