У Мелітополі, Бучі, Ірпені, Ворзелі, Гостомелі - проблеми зі зв'язком та інтернетом

У Мелітополі, Бучі, Ірпені, Ворзелі, Гостомелі - проблеми зі зв'язком та інтернетом

Укрінформ
Проблеми із забезпеченням послугами електронних комунікацій спостерігаються у районах проведення інтенсивних бойових дій, зокрема в Мелітополі, Бучі, Ірпені, Ворзелі, Гостомелі.

Як передає Укрінформ, про це Держспецзвʼязку повідомляє в Телеграмі.

Оператори мобільного звʼязку та інтернет-провайдери в Україні продовжують надавати послуги електронних комунікацій.

У населених пунктах, де раніше спостерігалися проблеми з доступом українців до мобільного звʼязку та інтернету, після проведення відновлювальних робіт вже наявний і стабільно працює у Сумській, Харківській, Херсонській області.

Відновлення мобільного зв'язку та доступ до інтернету у Мелітополі, Бучі, Ірпені, смт Ворзель, Гостомель буде забезпечено після припинення бойових дій та деокупації цих районів.

Наявні перебої зі звʼязком повʼязані із перенавантаженням мереж. Громадянам варто раціонально користуватися мобільним звʼязком та інтернетом.

Окрім того, мобільні оператори здійснюють кіберзахист своєї інфраструктури, адже ворог робить систематичні атаки на ресурси українських операторів. Зокрема за минулу добу фахівці Vodafone зафіксували 2 DoS-атаки з ІP-адрес країни-ворога, зокрема мобільних операторів: Мегафон, МТС, Sweden, TeliaSonera тощо. Атаки були заблоковані системами захисту компанії.

АТ “Укртелеком” відновлено інтернет-послуги у Херсонській та Миколаївській областях. Через наслідки бойових дій тимчасово відсутні інтернет-послуги у Луганській, Чернігівській та Сумській областях. Ведуться роботи по відновленню.

Також оператор зняв обмеження швидкості доступу до інтернету в усіх областях, окрім Сумської – там пріоритет надається на критичні потреби ЗСУ та обʼєктам критичної соціальної інфраструктури.

Системи оперативно-технічного управління комунікаційними мережами продовжують функціонувати у режимі управління під час воєнного стану, яке здійснює Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Державній службі спеціального звʼязку та захисту інформації України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-