Грабежі,  заручники та страти: на Запоріжжі загарбники поводяться, як терористи

Грабежі, заручники та страти: на Запоріжжі загарбники поводяться, як терористи

Укрінформ
В Запорізькій області російські загарбники застосовують терористичні методи ведення бойових дій: грабежі, взяття в заручники та страти.

Про це у Телеграмі сказав полковник, речник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Арєф’єв, передає Укрінформ.

“Всупереч нормам міжнародного гуманітарного права ворог здійснює грабежі, взяття в заручники та страти цивільного населення”, - сказав у відеокоментарі Арєф’єв.

На деяких тимчасово окупованих територіях люди продовжують виходити на мітинги проти російської армії і тому загарбники застосовують терористичні методи ведення бойових дій, наносять ракетно-бомбові удари по об’єктах цивільної інфраструктури, житловим районам, залякують місцеве населення, ведуть інформаційно-психологічні акції з метою підриву довіри населення до представників державної влади та місцевих громад, поширюють дезінформацію та беруть місцеве населення у заручники.

Сьогодні на акції на підтримку викраденого мера Мелітополя російські військові викрали громадську діячку, учасницю проукраїнських мітингів Ольгу Гайсумову.

В ОВА звертаються до громадян Запорізького краю з проханням: якщо чуєте сирену – відразу спускайтеся в укриття. Адже окупанти наносять артилерійські та ракетні удари по багатьох населених пунктах Запорізької області та українським містам.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-