Без світла, води, газу й тепла: Чернігів - на порозі гуманітарної катастрофи

Без світла, води, газу й тепла: Чернігів - на порозі гуманітарної катастрофи

Укрінформ
Внаслідок авіаударів російських військ Чернігів опинився на порозі гуманітарної катастрофи, місто залишилося без світла, води, газо- та теплопостачання.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі.

“Внаслідок авіаударів місто Чернігів на порозі гуманітарної катастрофи - лишилося без світла, води, газо- та теплопостачання. Протягом першої половини дня було налагоджено водопостачання, ремонтні роботи тепломережі тривають, але для повного їх завершення необхідно 3-4 дні. Ремонтні роботи газопроводу мають завершитися протягом доби”, - повідомила Денісова.

За її словами, понад 250 тис. людей змушені з острахом чекати настання холодної ночі й чергових авіаударів, які забирають десятки життів мирних жителів.

Денісова зауважила, що через постійні обстріли російських бойовиків поховати померлих на міському кладовищі немає можливості.

“Військові дії держави-терориста проти мирного населення є злочином проти людяності і порушенням чотирьох Женевських конвенцій 1949 року. Закликаю міжнародну спільноту дослухатися до України та припинити свавільні авіаційні обстріли РФ мирних міст та селищ, закривши небо над Україною”, - наголосила Уповноважена з прав людини.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: MaksymZhorin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-