Дослідницька ядерна установка в Харкові отримала незначні пошкодження

Дослідницька ядерна установка в Харкові отримала незначні пошкодження

Укрінформ
Дослідницька ядерна установка "Джерело нейтронів" у Харкові, яка вчора постраждала при бомбардуванні міста російським агресором, отримала незначні пошкодження, радіаційної небезпеки нема.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання України, передає Укрінформ.

"За уточненою інформацією, будівельні конструкції ЯПУ «Джерело нейтронів» зазнали незначних пошкоджень. Електропостачання систем/елементів, важливих для безпеки, відновлено. Ушкоджень, які б впливали на стан ядерної та радіаційної безпеки, не виявлено. Радіаційна обстановка на майданчику в межах норми", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що персонал експлуатуючої організації продовжує усувати наслідки бомбардування.

У Держатомрегулюванні наголосили, що ЯПУ «Джерело нейтронів», як і будь-яка інша ядерна установка, не розрахована на експлуатацію в умовах бойових дій. Продовження її бомбардування може призвести до тяжких радіаційних наслідків із забрудненням прилеглих територій.

Із 24 лютого цього року, пояснили у відомстві, ЯПУ «Джерело нейтронів» переведене в глибокий підкритичний стан.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 10 березня країна-агресор знову здійснила бомбардування дослідницької ядерної установки «Джерело нейтронів», розташованої на майданчику Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» (м. Харків).

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-