Одеса готується до можливого оточення з трьох боків

Одеса готується до можливого оточення з трьох боків

Укрінформ
В Одесі припускають, що ворог може оточити місто, зайшовши одночасно з боку Вознесенська Миколаївської області, Придністров'я та моря.

На цей випадок формуються запаси їжі та ліків, заявив на брифінгу для іноземних ЗМІ міський голова Одеси Геннадій Труханов, повідомляє Укрінформ.

"Особливе угруповання агресора висунулося на Вознесенськ. Ми припускаємо, що в планах агресора взяти наше місто через Вознесенськ на Придністров'я, таким чином місто виявиться відрізаним, в оточенні. Також припускаємо, що в цей час підійдуть військово-десантні кораблі Росії і оточать наше місто з моря. Ми вважаємо, що наше місто може опинитися в оточенні і готуємося до цієї ситуації. Для цього ми формуємо стратегічний запас продовольства та ліків, продуктів тривалого зберігання", - сказав одеський мер.

Він також зазначив, що Одеса щодня отримує гуманітарну підтримку із різних країн: продукти, ліки, ковдри, теплі речі.

Наразі, за словами Труханова, ворожі війська стримуються захисниками Миколаєва та Херсона, а російські військові кораблі, що підходили до Одеси, передислоковані у бік окупованого Криму.

Як повідомляв Укрінформ, на випадок вторгнення в місто військ Росії центральні вулиці Одеси зміцнили бетонними брилами, мішками з піском та протитанковими їжаками.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджений військовий стан та оголошено загальна мобілізація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-