На Луганщині через обстріли рф десятки населених пунктів опинились без газу та світла

На Луганщині через обстріли рф десятки населених пунктів опинились без газу та світла

Укрінформ
На Луганщині через обстріли російських загарбників наразі 38 населених пунктів залишаються без енергопостачання та 28 - без нормального газопостачання.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Внаслідок бойових дій пошкоджено газопроводи різних діаметрів та різного тиску або закрито засувки на виході з ГРС. Без газопостачання - 20 населених пунктів повністю та 8 - частково, загалом близько 25000 абонентів. Станом на 08:00 11.03.2022 року знеструмлено 38 населених пунктів, з них 27 повністю, 11 частково. 114 472 споживачі перебувають без електроенергії, відключено 746 ТП (трансформаторних підстанцій)», - написав очільник області.

Він зазначив, що у місті Сєвєродонецьк від теплопостачання відключено 180 багатоквартирних будинків (пошкодження котельної) та близько 180 багатоквартирних будинків. У місті Лисичанськ у зв’язку з відсутністю електро- та водопостачання призупинено роботу 14 котелень.

Голова ОВА повідомив, що також у населених пунктах пошкоджено водопостачання. Частково обмежено подачу води на міста Попасна та Золоте. Повністю відсутнє водопостачання у с. Нижнє, Нижнє-1, Новотошківка – 2180 абонентів (у зв’язку з бойовими діями та знеструмленням Світличанського департаменту КП «Попаснянський районний водоканал»).

У зв’язку з обстрілами була пошкоджена та знеструмлена ЛЕП, водопровідна насосна станція - 1 и 2 підйом «Лісова дача», в результаті чого частково у місті Лисичанськ відсутнє водопостачання, додав Гайдай.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-