В Україні відкриваються 12 гуманітарних коридорів у чотирьох областях

В Україні відкриваються 12 гуманітарних коридорів у чотирьох областях

Список
Укрінформ
В Україні у п‘ятницю, 11 березня, на Донеччині, Запоріжжі, Харківщині, Київщині відкривається низка гуманітарних коридорів.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні 11 березня. Ми відкриваємо чергові гуманітарні маршрути", – зазначила вона.

Так, Верещук розповіла про маршрути гуманітарних коридорів.

Зокрема, з міста Маріуполь Донецької області до міста Запоріжжя: Маріуполь – Портівське – Мангуш – в обхід Нікольське – Республіка – Розівка – Більмак – Пологи – Оріхів – Запоріжжя. Передбачається обов’язкове розмінування по всьому маршруту.

Також із Запоріжжя вийде колона з гуманітарним вантажем до Маріуполя. Верещук висловила сподівання, що сьогодні маршрут запрацює.

З міста Пологи Запорізької області до Запоріжжя: Пологи – Токмак – Василівка – Кам‘янське – Запоріжжя. Міністр уточнила, що із Запоріжжя вийде колона з гуманітарним вантажем для евакуації людей з міста Пологи.

З міста Волноваха Донецької області до міста Покровськ: Волноваха – Валер‘янівка – Новоандріївка – Кирилівка – Вугледар – Покровськ.

З міста Енергодар до Запоріжжя: Енергодар – Дніпрорудне – Василівка – Запоріжжя.

З міста Ізюм Харківської області до міста Лозова Харківської області: Ізюм - Мала Комишуваха – Барвинково – Близнеці – Лозова. Автобуси для евакуації заїдуть із міста Лозова. Також планується постачання гуманітарного вантажу.

З міста Буча Київської області в Київ: Буча – Ворзель – Михайлівка – Рубежівка – Шпитьки – Білогородка – Київ.

З міста Гостомель Київської області в Київ: Гостомель – Буча – Михайлівка – Рубежівка – Шпитьки – Петрушки – Білогородка – Київ.

Із селища Козаровичі Київської області в Київ: Козаровичі – Лютіж – Старі Петрівці – Нові Петрівці – Вишгород – Київ.

З міста Микуличин Київської області в Київ: Микуличин – Німішаєво – Ворзель – Михайлівка – Рубежівка – Мрія – Петрушки – Білогородка – Київ.

З міста Андріївка Київської області в місто Житомир: Андріївка – Липівка – Макарів – Небилиця – Ставище – Кочерів – Коростишів – Глибочиця – Житомир.

З міста Макарів Київської області в місто Житомир: Макарів – Небилиця – Ставище – Кочерів – Коростишів – Глибочиця – Житомир.

З міста Бородянка Київської області в місто Житомир: Бородянка – Пісківка – Малин – Радомишль – Житомир. Верещук уточнила, що гуманітарний коридор 10 березня із Бородянки не запрацював, про що було повідомлено Червоний Хрест. Вона висловила сподівання, що цей маршрут сьогодні запрацює.

Як повідомлялося, 10 березня гуманітарні коридори в Україні запрацювали, зокрема, з Маріуполя, Волновахи, Ізюма, Сум, Тростянця та Краснопілля й низки міст поблизу столиці – Бучі, Бородянки, Ірпеня та Гостомеля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-