На Донеччині загарбники зруйнували та пошкодили понад 400 об’єктів інфраструктури

На Донеччині загарбники зруйнували та пошкодили понад 400 об’єктів інфраструктури

Інфографіка
Укрінформ
На Донеччині за два тижні війни російські загарбники зруйнували та пошкодили понад 400 об’єктів інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, опублікувавши відповідну інфографіку.

«Росія нищить Донеччину! Зараз неможливо підрахувати все, що зруйнували росіяни в Маріуполі та Волновасі. Коли вдасться встановити цю інформацію, загальний список буде значно, значно довшим. Але навіть без цього за два тижні війни російські окупанти зруйнували та пошкодили понад 400 об’єктів інфраструктури в області», - написав очільник області.

За його словами, пошкоджені 34 об’єкти електропостачання; 16 об’єктів газопостачання; 8 об’єктів водопостачання; 9 медзакладів; 2 освітні заклади; 13 мостів (12 із них – знищено повністю) та 248 багатоквартирних та 127 приватних будинків.

«Все це ми відновимо. Головне – зберегти життя наших земляків. Над цим працюємо цілодобово. А росіяни нехай вже вчать слово «репарація». Вони заплатять за все!», - наголосив Кириленко.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-