На Херсонщині російські військові розстріляли авто – загинула жінка

На Херсонщині російські військові розстріляли авто – загинула жінка

Фото
Укрінформ
У селі Дар’ївка Херсонської області військові рф обстріляли торговельний павільйон та авто, загинула жінка.

Про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«В селі Дар’ївка Херсонської області російські військові здійснили обстріл торговельного павільйону та автомобіля, який рухався проїжджою частиною. Внаслідок обстрілу вщент згорів транспортний засіб, у якому загинула жінка-водій», - зазначається у повідомленні.

Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Прокуратура Херсонщини наголошує, що такі дії агресора становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статтям 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Наразі правоохоронці вживають усіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, учинених представниками збройних сил рф.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники усвідомлено розстріляли авто з написом «Преса» та пограбували швейцарського журналіста Гійома Бріке в Україні.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-