Завтра має відбутися евакуація мешканців Енергодару та Дніпрорудного

Завтра має відбутися евакуація мешканців Енергодару та Дніпрорудного

Укрінформ
Завтра, 11 березня, місцева влада буде просить організувати “зелений” коридор для евакуації мешканців Енергодару та Дніпрорудного, а також будуть намагатись забрати людей з Полог.

Про це заявив у відеозверненні голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

“8 автобусів завтра стануть у нагоді тим, хто хоче виїхати з Енергодару. Також будуть приєднані люди з Дніпрорудного та можливо з Токмака… Будемо добиватися разом з Кирилом Тимошенком та Іриною Верещук, щоб був зроблений гуманітарний коридор на Енергодар і Пологи”, - сказав посадовець.

За словами міського голови Енергодару Дмитра Орлова, для тих, хто має намір виїхати з міста завтра (11 березня), услід за порожніми фурами Червоного Хреста, які привезли в Енергодар гуманітарний вантаж, буде сформовано зелений коридор для громадян на власних автомобілях.

“Збір всіх бажаючих на виїзд відбудеться 11 березня, о 8.00 !!! на вулиці Курчатова, біля «червоного» будинку. Подбайте заздалегідь про маркування своїх авто червоним хрестом (у правому верхньому куті лобового скла). Візьміть документи, особисті речі та мінімальний запас води і продуктів. Зарядіть мобільні пристрої та павербанки”, - написав Орлов.

В обласній організації “Червоного Хреста” додали, що доставили гуманітарну допомогу в Енергодар сьогодні близько 16:00. Спочатку планувалося, що у зворотному напрямку колона вирушить сьогодні. Проте вирішили не наражати людей на небезпеку у вечірній час і перенесли евакуацію на ранок.

Як повідомлялося, ситуація у Пологах залишається напруженою. Звідти поки не вдається евакуювати жителів. Російські окупанти не пропускають людей.

Сьогодні в області почалась системна евакуація мирних мешканців з Оріхова, Гуляйполя, Комишувахи та Степногірська.

9 березня з Енергодару евакуювали 613 людей, ще 100 автомобілів приєдналися до колони дорогою.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-