Херсонці на акції протесту назвали російських агресорів дітовбивцями

Херсонці на акції протесту назвали російських агресорів дітовбивцями

Фото, відео
Укрінформ
У Херсоні люди на акції протесту назвали російських окупантів дітовбивцями та згадували напад агресора на пологовий будинок у Маріуполі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Херсоні продовжуються акції протесту проти російської агресії - люди знову зібралися на площі Свободи перед озброєними російськими військовими.

Херсонці прийшли з державними прапорами, вони тримали саморобні плакати в руках. Частина з них перейшла проспект Ушакова та підійшла ближче до озброєних російських окупантів.

Люди виголошували патріотичні лозунги, антипутінські, антиросійські речівки. Вони викрикували: "Крим - це Україна!", "Херсон - це Україна!", "Донецьк - це Україна!", "Слава ЗСУ! ".

Акції протесту у Херсоні / Фото: Укрінформ

Також херсонці, звертаючись до російських військових, казали їм, що ті вбивають беззбройних жінок і дітей, називали їх путінськими рабами, фашистами, "удобрєнієм", "пушечним м'ясом", вбивцями дітей.

Херсонці оголосили, що продовжать акцію протесту.

Як повідомляв Укрінформ, Херсоні 1 березня тривали вуличні бої, російський ворог обстрілював житлові квартали. Російські військові здійснили мародерство у багатьох аптеках та магазинах. Мерія оприлюднила попередню інформацію про загиблих в результаті нападу агресора; збір даних для встановлення точної кількості вбитих та їх ідентифікації триває.

3 березня голова ОДА повідомив, що будинок Херсонської ОДА зайняв російський ворог. Водночас міський голова Херсона поінформував, що у мерії Херсона працює штаб, який займається питаннями життєзабезпечення, над містом – український прапор, усі депутати та чиновники попереджені про відповідальність за держзраду.

Російські загарбники почали замінування Херсона – встановлюють розтяжки у центрі міста. Городяни включають гімн України у різних районах міста та вивішують плакати з написом "русский корабль". У місті та інших населених пунктах області відбуваються мирні акції проти агресора.

Президент Володимир Зеленський відзначив Херсон спеціальним званням "Місто-герой.

Президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і почав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-