Житомирська траса, Буча, Ірпінь, Макарів - найнебезпечніші напрямки Київщини

Житомирська траса, Буча, Ірпінь, Макарів - найнебезпечніші напрямки Київщини

Укрінформ
Найбільш небезпечними напрямками на Київщині є Житомирська траса, Буча, Ірпінь, Гостомель, Макарів, північ Вишгородського району.

Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Найбільш небезпечні напрямки: Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Макарів, північ Вишгородського району. Бої на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад Броварського району", - поінформував він.

Загарбники продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюють житлові масиви та критичну інфраструктуру. Постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всій області.

В усіх районах Київщини йде боротьба з диверсійними групами.

Також він розповів, що в Білоцерківському районі ситуація контрольована. Ніч пройшла тихо та спокійно – обстрілів не зафіксовано. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. У населених пунктах є електроенергія, газ та вода. Активізувався волонтерський рух для надання допомоги військовим та населенню. Продовжується робота з формувань екіпажів для доставки вантажів та евакуації населення.

У Бориспільському районі вся територія перебуває під контролем Бориспільської районної військової адміністрації. У районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Постійно забезпечується вирішення гуманітарних питань.

У Бучанському районі ситуація напружена. Уночі відбувалися бої в Ірпені, Макарові та Бородянці, зафіксовано артобстріли. Ведеться вогонь по житлових будинках та цивільному населенню. 9 березня була організована евакуація населення гуманітарними коридорами з Ворзеля, Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Бородянки. Попри домовленості про гуманітарний коридор ворог не впустив колони автобусів до Гостомеля, Бородянки та Бучі. Вдалося провести евакуацію 15 тисяч людей з Ворзеля та Ірпеня. Колона приватних авто з напрямку Буча – Ірпінь через гуманітарний коридор йшла майже до 2 годин ночі, повідомив Кулеба.

Загарбники продовжують розташовувати техніку вздовж Немішаєвської громади, Михайлівської Рубежівки та Бучі. Відсутнє газопостачання в Ірпені та Коцюбинському. Зараз у районі готуються до продовження евакуації людей та доставки гуманітарної допомоги.

Територія Броварського району перебуває під контролем місцевої районної військової адміністрації. Зафіксовано пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад. У цих громадах проводилися бойові дії: у селах Бервиця, Мокрець, Заворичі, Семиполки; у селах Гребельки, Кулажинці, Русанів, Світильня, Велика Димерка, Богданівка, Шевченкове, неподалік сіл Бобрик та Рудня; у селах Перемога, Рудницьке.

Ситуація в даній частині району залишається дуже напруженою. У Мокреці та Заворичах – відсутній зв'язок. Електропостачання частково відновлене.

У селі Заворичі внаслідок обстрілу ворожих артилерійських систем згорів місцевий храм та декілька приватних будинків, що розташовані на східній околиці села.

У результаті бойових дій у с. Світильня частково зруйновані амбулаторія та приміщення сільської ради.

У селі Рудницьке вдалося відновити електропостачання. У селищі міського типу Калинівка та с. Скибин внаслідок ворожого обстрілу також є пошкоджені будинки місцевих мешканців.

У решті громад району об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються в повному обсязі. Збоїв у роботі систем тепло-, газо-, водо-, електропостачання та водовідведення, об’єктів критичної інфраструктури немає.

Постійно проводиться організація надання гуманітарної допомоги, медичних препаратів та засобів. Уся гуманітарна допомога, що надходить до району, розприділяється між територіальними громадами.

У Вишгородському районі ніч пройшла відносно спокійно. Північ району залишається окупованою ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи. Йде постійне перегрупування сил загарбника. У ночі відбувся обстріл в районі с. Лютіж.

До району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога. Але загарбник не дає можливості допомогти окупованим громадам. Людям, які самостійно виходять з окупованої території, надається допомога та організовується евакуація з району.

В Обухівському районі ситуація контрольована. Усі територіальні громади під контролем.

Йдуть роботи з відновлення інфраструктури та надання необхідної допомоги населенню. Авіаударів не зафіксовано. Укріплюються блокпости.

Уся територія Фастівського району перебуває під контролем Фастівської районної військової адміністрації. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. Фастівська міська рада приймає біженців та надає допомогу в їх розміщенні.

Кулеба нагадав, що сьогодні планується евакуація населення через гуманітарні коридори з Бучі, Ірпеня, Гостомеля та Бородянки. Гуманітарна допомога направляється в усі 7 районів Київщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-