У Херсоні держуніверситет став прихистком для студентів та викладачів

У Херсоні держуніверситет став прихистком для студентів та викладачів

Укрінформ
У тимчасово захопленому Херсоні держуніверситет став прихистком для мешканців, які опинилися у скрутному становищі - тут створили волонтерський центр.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський.

«Сьогодні Херсонській державний університет став прихистком для студентів, які проживають у гуртожитках, співробітників з дітьми… Дякуємо студентам, Волонтерському центру ХДУ, всім, хто допомагає нам, за людяність!», - написав ректор університету.

Як інформує сайт ХДУ, в університеті функціонує Волонтерський центр, який надає гуманітарну допомогу всім, хто цього потребує. Серед них не лише представники ХДУ, які вимушені жити в укриттях закладу, а й ветерани ХДУ, звичайні херсонці, які опинилися в скрутному становищі. Завдяки волонтерам здійснюється підвіз та закупівля продуктів, ліків, продовольчих товарів тощо. У координації з іншими волонтерами міста налагоджено підвіз свіжого хліба.

Зазначається, що до допомоги закладу долучаються депутати Херсонської обласної ради. Одне з важливих питань, яке вдалося вирішити завдяки депутату Олександру Синенку, - забезпечення представників університету картоплею. Крім того, викладачі-волонтери активно надають допомогу херсонським лікарням, по можливості задовольняють потреби в ліках та лікарських засобах.

У Херсоні 1 березня тривали вуличні бої, російський ворог обстрілював житлові квартали. Російські військові здійснили мародерство у багатьох аптеках та магазинах. Мерія оприлюднила попередню інформацію про загиблих в результаті нападу агресора; збір даних для встановлення точної кількості вбитих та їх ідентифікації триває.

Мер Херсона звернувся до ЗМІ з проханням про сприяння для отримання «зеленого коридору», щоб була можливість вивезти поранених та вбитих, направити до міста медикаменти та продукти харчування.

3 березня голова ОДА повідомив, що будинок Херсонської ОДА зайняв російський ворог. Водночас міський голова Херсона поінформував, що у мерії Херсона працює штаб, який займається питаннями життєзабезпечення, над містом – український прапор.

Російські загарбники почали замінування Херсона – встановлюють розтяжки у центрі міста. Городяни включають Державний Гімн України у різних районах міста та вивішують плакати з написом "русский корабль". У місті та інших населених пунктах області відбуваються мирні акції проти агресора.

Президент Володимир Зеленський відзначив спеціальним званням "Місто-герой" Херсон.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і почав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-