У Херсоні ворожий снаряд влучив у харчоблок психлікарні, жертв та постраждалих немає

У Херсоні ворожий снаряд влучив у харчоблок психлікарні, жертв та постраждалих немає

Укрінформ
На Херсонщині під час нічного обстрілу ворожий снаряд влучив у харчоблок психлікарні, що розташована у селі Степанівка.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив телефоном в.о. директора Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, що також розташований у Степанівці, Володимир Сагайдак.

«Ні, на територію нашого Центру соціально-психологічної реабілітації дітей снаряд не впав. Він впав на харчоблок психіатричної лікарні, що також розташована у Степанівці. Жертв немає – снаряд не розірвався, зараз шукають саперів», - сказав Сагайдак.

Інформацію про руйнування харчоблоку лікарні у результаті обстрілу підтвердили джерело у міській раді.

За непідтвердженою інформацією, йдеться про систему залпового вогню «Ураган».

Сагайдак у Фейсбуці розмістив фото з місця події та написав, що село Степанівна – це мирні жителі, лікарні, школа, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей - жодного військового об'єкту, але рашистів це не зупиняє.

Сагайдак зазначив у розмові з кореспондентом агентства, що у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей живуть 45 вихованців віком від 3 до 17 років. Керівник закладу пояснив, що з дітьми наразі все добре, люди допомагають з харчуванням.

«На два-три тижні буде достатньо, а там – як Бог дасть», - додав Сагайдак.

За його словами, наразі заклад шукає генератор.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні 1 березня тривали вуличні бої, російський ворог обстрілював житлові квартали. Російські військові здійснили мародерство у багатьох аптеках та магазинах. Мерія оприлюднила попередню інформацію про загиблих в результаті нападу агресора; збір даних для встановлення точної кількості вбитих та їх ідентифікації триває.

Мер Херсона звернувся до ЗМІ з проханням про сприяння для отримання «зеленого коридору», щоб була можливість вивезти поранених та вбитих, направити до міста медикаменти та продукти харчування. Мер Львова Андрій Садовий підтримує свого колегу – мера Херсона Ігоря Колихаєва та просить владу і світову спільноту організувати «зелений коридор» для населення.

3 березня голова ОДА повідомив, що будинок Херсонської ОДА зайняв російський ворог. Водночас міський голова Херсона поінформував, що у мерії Херсона працює штаб, який займається питаннями життєзабезпечення, над містом – український прапор, усі депутати та чиновники попереджені про відповідальність за держзраду.

Російські загарбники почали замінування Херсона – встановлюють розтяжки у центрі міста. Городяни включають Державний Гімн України у різних районах міста та вивішують плакати з написом "русский корабль". У місті та інших населених пунктах області відбуваються мирні акції проти агресора.

Президент Володимир Зеленський відзначив спеціальним званням "Місто-герой" Херсон.

Президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і почав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-