На Луганщині через обстріли загарбників 38 населених пунктів залишилися без світла та 24 – без газу

На Луганщині через обстріли загарбників 38 населених пунктів залишилися без світла та 24 – без газу

Укрінформ
На Луганщині станом на 8:00 10 березня через обстріли російських загарбників наразі 38 населених пунктів залишаються без енергопостачання та 24 - без газопостачання. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Внаслідок бойових дій пошкоджено газопроводи різних діаметрів та різного тиску або закрито засувки на виході з ГРС… Станом на 08:00 10.03.2022 року знеструмлено 38 населених пунктів, з них 27 повністю, 11 частково.115461 споживач перебуває без електроенергії, відключено 746 ТП (трансформаторних підстанцій)», - написав очільник області.

Він перерахував населені пункти, де відсутній газ, серед них міста: Рубіжне, Лисичанськ, Золоте, Попасна, Кремінна, Гірське, Сєвєродонецьк.

Гайдай зазначив, що без теплопостачання у місті Сєвєродонецьк залишаються 350 багатоквартирних будинків через пошкодження котельної, та у місті Лисичанськ , у зв’язку з відсутністю електро-, водопостачання призупинено роботу 7 котелень, а це 365 будинків.

Голова ОВА констатував, що також у населених пунктах пошкоджено водопостачання. Частково обмежено подачу води на міста Попасна та Золоте. Також , у зв’язку з бойовими діями та знеструмленням Світличанського департаменту КП «ПРВ» наразі відсутнє водопостачання у селища Нижнє, Нижнє-1, Новотошківка – це 2180 абонентів

У зв’язку з обстрілами була пошкоджена та знеструмлена ЛЕП, водопровідна насосна станція 1 и 2 підйом «Лісова дача», в результаті чого частково у місті Лисичанськ відсутнє водопостачання (район Склозаводу, Переїзна, мікрорайони заводу ГТВ, район ш. Матроська), констатував Гайдай.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-