Росія обстріляла залізницю на Донеччині з «Іскандерів», бомбардувала Охтирку й Коростень - зведення ОДА

Росія обстріляла залізницю на Донеччині з «Іскандерів», бомбардувала Охтирку й Коростень - зведення ОДА

Укрінформ
У Костянтинівці Донецької області російські війська здійснили обстріл залізниці з "Іскандерів", зруйновані будівлі вагонного депо та електричні лінії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведенні ОДА про ситуацію в регіонах станом на 8:00.

Крім того, на Донеччині у Дружківці ворог здійснив обстріл із важкої артилерії, є руйнування приватних будівель. У Краматорську вночі і зранку оголошувались повітряні тривоги. У Маріуполі всю ніч тривали бої, літаки над містом, артилерія. В місті розбирають руїни знищеного авіаударом пологового будинку, лікарні та корпусу університету. У Волновасі - важкі наземні та артилерійські бої.

У Київській області тривають бої в Ірпені. Евакуація людей легковими автобілями тривала майже до 2-ї ночі з напрямку Ірпінь-Буча-Ворзель. Ворог не дав можливості провести евакуацію з Бородянки, Гостомеля та Бучі. У Макарові бої та обстріли. у Вишгородському районі обстріли під Лютежем. У Броварському районі бої та обстріли на території трьох громад. Постійні авіатривоги по всій області.

У Чернігівській області оголошувалося кілька повітряних тривог за ніч - у Чернігові, Прилуках, Острі, Десні. Тривають оборонні бої поблизу Чернігова.

На Сумщині російська авіація знову бомбила житлові квартали Охтирки. Вночі був завданий авіаудар по території резервуарного парку Качанівського ГПЗ. Внаслідок бомбардування зайнялися резервуари із нафтою. Загальний об’єм нафти у знищених резервуарах - близько 1777 тонн. У Тростянці ворог здійснив артобстріл колишнього заводу «Електробутприлад», загинули троє містян, серед яких неповнолітній хлопець. У Білопіллі ввечері внаслідок авіаудару пошкоджена телевежа. Загиблих та постраждалих немає. Вежа і ретранслятор виведені з ладу. Після опівночі відбувся другий ворожий аіаудар по с. Битиця Сумського району. Жертв і постраждалих немає. Досягнута домовленість щодо коридорів: на 10 березня заплановано евакуацію із Сум, Тростянця, Краснопілля.

У Житомирській області ввечері і вночі тричі оголошувались повітряні тривоги. Авіаудари по Житомиру та прилеглих населених пунктах. Пошкоджено більш як 10 житлових будинків, міська ТЕС (вживаються заходи з відновлення опалення частини домівок), вибито вікна у будівлі міської лікарні. Внаслідок бомбардування Коростеня пошкоджено базу одного з операторів АЗС, а також приватний сектор. Шестеро травмовані, одна людина загинула.

У Запорізькій області понад тисяча людей в евакуаційній колоні з Енергодара прибули до Запоріжжя. Перевезення здійснювались автобусами та приватним автотранспортом. Рух супроводжував Український Червоний Хрест. У Мелітополі і Бердянську ворог захопив місцеві ЗМІ і розпочав здійснювати проросійську пропаганду

На Вінничині за ніч тричі оголошувалась повітряна тривога. Загалом спокійно.

У Рівному була одна повітряна тривога вночі, загалом спокійно.

На Волині оголошувалась одна повітряна тривога вночі.

На Закарпатті ситуація спокійна.

У Хмельницькій області одна повітряна тривога була в Шепетівському районі.

У Тернополі одна тривога вночі, загалом спокійно.

У Черкасах оголошувались повітряні тривоги, але ситуація відносно спокійна.

У Чернівцях та на Львівщині тихо. В Івано-Франківську вночі була одна повітряна тривога

Повітряні тривоги оголошувались у Полтаві та Лубнах. Тривала евакуація населення із Сум. Понад 43 тисячі людей минулої доби евакуювалися автобусами та приватними автівками.

На Кіровоградщині вночі лунала сирена.

На Дніпропетровщині - нічна тривога, але загалом ніч пройшла спокійно.

У Харкові агресор знищив найбільший торговельний центр, постраждалих немає, були поодинокі атаки житлових районів з повітря. У Харківській області Збройні сили України відбили Дергачі, ідуть бої в Ізюмі.

На Луганщині о 4.30 відбувся потужний обстріл Сєвєродонецька. Пошкоджено газогін, житлові будинки, одна людина загинула, двоє поранені. У Лисичанську пошкоджено два будинки. В Рубіжному вночі потужний обстріл, ворог влучив у будинок культури навпроти міської ради. Одна людина загинула, двоє поранених. Вчора ввечері росіяни обстрілювали Попасну, влучили у міську лікарню.

Вчора ввечері Миколаїв був обстріляний. Лунали вибухи і вночі.

У Херсоні вночі було тихо, але постійно лунають вибухи на околицях міста.

В Одесі в цілому ситуація спокійна та контрольована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-