Через зрив евакуації у Бучі залишились тисячі людей, у Гостомелі в блокаді - будинок пристарілих

Через зрив евакуації у Бучі залишились тисячі людей, у Гостомелі в блокаді - будинок пристарілих

Укрінформ
У Бучі, де російські окупанти зірвали евакуацію, залишилися тисячі людей, серед них і дворічний хлопчик після трансплантації, який живе в підвалі вже кілька днів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написала народний депутат України Ольга Василевська-Смаглюк.

«Дуже сумно з приводу того, що евакуація Бородянки, Бучі і Гостомеля зірвалась. Гостомель заміновано. В Бучі залишились тисячі людей, серед них і 2-річний хлопчик після трансплантації, який живе в підвалі вже кілька днів. В Бородянці на вул. Центральній під завалами залишаються 25 осіб. В Гостомелі і блокаді - будинок пристарілих», - йдеться в повідомленні.

За словами народної депутатки, в Пісківці вчора частково евакуювали людей з Мигалок, Загалець, Майданівки. Там ще кількасот людей перебуває, які постійно приходять з навколишніх сіл, ховаючись від звірств окупанта та обстрілів. Але і в самій Пісківці були обстріли, одна дівчина 20 років загинула.

Постійно надходить інформація, що окупант вивозить заручників в Білорусь. Особливо чоловіків без татуювань.

Також знеструмлена ЧАЕС, світла там немає. А отже, будуть перебої з водою. Окупанти продовжують тримати станцію і станційників в полоні.

Але, наголошує Василевська-Смаглюк, є надія на подальшу евакуацію.

За її словами, тривають переговори про відкриття гуманітарних шляхів з Димера та навколишніх сіл, Немішаєво та навколишніх сіл Бородянківського, Іванківського і Поліського районів.

Вона також підкреслила, що 9 березня 12 депутатів парламенту направили звернення «зрозумілою французькою мовою» в Міжнародний комітет Червоного Хреста з вимогою гуманітарного коридору і закликали місію МКЧХ повернутися в зону звірячих злочинів окупаційних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-