До Запоріжжя з Енергодара прибули 12 автобусів та 100 легковиків з цивільними - голова ОВА

До Запоріжжя з Енергодара прибули 12 автобусів та 100 легковиків з цивільними - голова ОВА

Укрінформ
Евакуаційна колона з 12 автобусів та 100 легкових автомобілів з Енергодара, Василівки та кількох сіл прибула до Запоріжжя.

Про це журналістам повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

“Все пройшло на межі. Були різні ситуації, в тому числі й боєзіткнення. На даний момент з Енергодара вивезли 613 людей і в дорозі до колони приєдналися з навколишніх сіл ще 100 авто. Облік всіх зробимо. Люди будуть евакуйовані далі, а хто вирішить залишитися, то залишаться”, - сказав він.

За його словами, так і не виїхала колона з Дніпрорудного. В останній момент міський голова відмовився виїздити. В ОВА не виключають, що люди просто злякалися.

“На мій погляд, неправильно. Треба рухатись в складних ситуаціях до тих точок, де спокійніше. З Василівки виїхали 6 мікроавтобусів і 6 авто”, - додав очільник області.

Людей зустрічали та супроводжували до Запоріжжя волонтери Червоного хреста. За словами очільниці обласної організації товариства Червоного хреста Оксани Бекетової, люди перелякані. Вони виїхали з-під обстрілів, зараз стан більшості з них - жахливий. В евакуаційній колоні виїхали діти, жінки та люди похилого віку.

Щодо гуманітарного вантажу, який сьогодні намагалися доставити із Запоріжжя в Енергодар, то його “завернули” російські солдати.

“О 10 ранку ми вирушили від офісу Червоного Хреста, зустрілися з гуманітарним вантажем, який підготувала місцева влада, очолили колону і вирушили до Василівки. Через 2 години ми прибули до блокпоста, який знаходиться у місті Василівка. Окупанти тримали наш гуманітарний вантаж 6 годин. Ми намагалися домовитися, аби хоча б відправити інсулін, але нам відмовили. Тричі повторили “разварачивайтесь”, без пояснень”, - сказала Бекетова.

У районі смт Кам’янське по гуманітарній колоні стріляли. За словами спеціалістів ДСНС, це були касетні міни. Це була четверта спроба відправити гуманітарну допомогу із Запоріжжя.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-