З Ворзеля та Ірпеня вдалося евакуювати понад три тисячі осіб

З Ворзеля та Ірпеня вдалося евакуювати понад три тисячі осіб

Фото
Укрінформ
З Ірпеня та Ворзеля, що у Київській області, вдалося евакуювати з-під обстрілів російських загарбників понад три тисячі осіб.

Про це Національна поліція повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 9 березня, спільними зусиллями поліцейських Київщини, Червоного Хреста, ДСНС та органів місцевого самоврядування вдалося вивезти з окупованих Ірпеня та Ворзеля понад 3 тисячі осіб", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що серед врятованих громадян кілька сотень дітей, літніх людей, а також тяжкохворих. Для евакуації задіяли близько сотні автобусів, а також карети швидкої допомоги.

Під Києвом, де розмістився евакуаційний табір, врятованих громадян зустрічали гарячою їжею, чаєм. Крім цього, людям надали медичну допомогу та зорієнтували щодо подальшої дороги.

«На жаль, гуманітарну колону, яка їхала сьогодні з Бучі, Гостомеля та Бородянки, окупанти зупинили. Тому деякі люди вимушені були, ризикуючи життям, вирушити з Бучі до Ірпеня та виїхати з колоною місцевих жителів», - поінформували правоохоронці.

В Нацполіції висловив сподівання, що найближчим часом вдасться врятувати всіх громадян з цієї облоги.

Як повідомляв Укрінформ, загалом за добу вдалось евакуювати понад 40 тисяч жінок та дітей зі всіх куточків України. 

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму.

Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-