До Білогородки прибувають автобуси з евакуйованими

До Білогородки прибувають автобуси з евакуйованими

Фото, відео
Укрінформ
У Білогородці приймають громадян, яким вдалося евакуюватися з населених пунктів Київської області, де внаслідок постійних ворожіх обстрілів створено гуманітарну катастрофу.

Про це МВС повідомило у своєму Телеграмі, передає Укрінформ.

«До Білогородки прибувають автобуси з евакуйованими. Зокрема зустріли колону з Ворзеля. Серед евакуйованих і діти з дитячого будинку. Їх терміново перевозять до Київської дитячої лікарні. Усім, хто цього потребує, на місці надається необхідна медична допомога. Далі людей доправлять до Києва», - говорять в МВС.

У міністерстві внутрішніх справ заявляють, що найбільше людей евакуйовано з Ірпеня та Ворзеля.

«На місці було розгорнуто пункт надання гуманітарної допомоги. Гвардійці розгорнули польову кухню. Волонтери надають речі першої необхідності, зокрема для немовлят. З громадянами, які мають напружений емоційний стан, працюють психологи. На даний час більша частина евакуйованих прибуває з міст Ірпінь та Ворзель», - повідомили в міністерстві.

До Білогородки прибувають автобуси з евакуйованими / Фото: Київська ОДА

Як повідомила у Фейсбуці народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк, кожен автобус з евакуйованими з Ворзеля проходить окупантські блок-пости по 2 години, всіх обшукують, а телефони супроводжуючих розбили.

«На жаль, коридор працює як лабіринт. Наразі, частину людей і дітей, в тч дитбудинок Ворзель, вивезли. Там на точці зустрічі їх погодували. На жаль, поки що друга колона гуманітарного коридора не пройшла Гостомель і Бучу. Тисячі людей в очікуванні. До Бородянки взагалі не доїхали поки що. Колону автобусів блокують зі сторони стоянки. Не впускають», - пише нардеп.

За її словами, частина людей повертається додому, щоб не ризикувати.

Як повідомлялося, 9 березня, з 9 до 21 години, очікується встановлення режиму тиші для гуманітарних коридорів евакуації за маршрутами: Енергодар – Запоріжжя, Суми – Полтава, Ізюм – Лозова, Маріуполь – Запоріжжя, Волноваха – Покровськ, Ворзель, Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель - Київ.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками. Вони бомблять українська міста, руйнуючи соціальну інфраструктуру та спричиняючи гуманітарну катастрофу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-