У Скадовськ зайшли військові рф і вимагають не проводити мітинги - мер

У Скадовськ зайшли військові рф і вимагають не проводити мітинги - мер

Відео
Укрінформ
У Скадовськ на Херсонщині зайшли російські військові, вони винесли системні блоки від комп’ютерів з міськради і, звернувшись через міського голову, закликали не проводити проукраїнські мітинги.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив міський голова Скадовська Олександр Яковлєв.

«До цього на території міста їх (російських окупантів - ред.) не було. Вони зайшли сьогодні зранку. Вже військові зараз вийшли з міста, поставивши свої вимоги», - сказав Яковлєв.

Він повідомив, що працівників міської ради вивели у двір, перевірили документи, а потім пройшлися по кабінетах адмінбудівлі і забрали системні блоки від коп’ютерів.

У відеозверненні до мешканців міський голова наголосив, що російські військові поставили єдину умову - не збиратися на проукраїнські мітинги.

«Зрозуміло, що умова ця складна. Ми всі вважаємо, що Скадовськ – це Україна. Але зараз навколо нас військові із зброєю і вони нам сьогодні диктують такі умови. Я розумію, що у кожного кипить в душі, але хочу, щоб кожен зрозумів, що стоїть на кону. Це фактично спокій, наскільки він можливий зараз, в нашому місті. Закликаю усіх зберігати спокій», - додав Яковлєв.

Він повідомив, що робота міської ради наразі паралізована через відсутність Інтернету, який в найближчий час планують відновити. Загарбники також побували в інших адміністративних структурах, зокрема у поліції та військкоматі. Наскільки відомо меру, звідти техніку не забирали.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині люди масово проводять мітинги проти російських загарбників. В тимчасово захоплених містах щоденно відбуваються проукраїнські акції. За даними генштабу ЗСУ, сьогодні, 9 березня, в Херсоні росгвардія затримала 400 українців.

Президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-