Гуманітарна колона з Полтавщини вирушила до Сум

Гуманітарна колона з Полтавщини вирушила до Сум

Відео
Укрінформ
Гуманітарна колона вже вирушила з Лохвиці Полтавської області до Сум.

Про це заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«З Лохвиці на Полтавщині гуманітарна колона вирушила до Сум», - написав Тимошенко.

Раніше він повідомляв, що у Полтавській області формується колона для евакуації мирного населення з міста Суми, яку також буде супроводжувати Український Червоний Хрест.

За даними Тимошенка, Український Червоний Хрест супроводжуватиме евакуаційні колони в Київській області, а також зазначив, що автобуси для евакуації прибули до Ізюму, а також транспорт рухається за людьми до Енергодару.

Раніше представник ОП повідомляв, що сьогодні з 9 до 21 години очікується встановлення режиму тиші для гуманітарних коридорів евакуації за маршрутами: Енергодар – Запоріжжя, Суми – Полтава, Ізюм – Лозова, Маріуполь – Запоріжжя, Волноваха – Покровськ, Ворзель, Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель – Київ.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що 8 березня з Сум вдалося евакуювати 5 тисяч українців та 1700 іноземних студентів. Але поки що є міста, звідки ворог не дає вивезти населення у безпечніше місце, пропонуючи їм лише виїзд у рф або білорусь.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-