З Енергодара до Запоріжжя вирушили евакуаційні автобуси

З Енергодара до Запоріжжя вирушили евакуаційні автобуси

Відео
Укрінформ
З Енергодара до Запоріжжя вже вирушили евакуаційні автобуси, які вивозять у безпечні місця мирних мешканців.

Про це заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«З Енергодара до Запоріжжя вирушили евакуаційні автобуси з мешканцями міста», - зазначив Тимошенко.

Водночас секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що у місті вже підготували центр для евакуйованих людей.

“Віримо у те, що діти, жінки, люди похилого віку – скоро всі будуть у безпеці! Евакуація вже розпочалася: колонна виїхала з Енергодара. Сподіваємося, що люди доїдуть до Запоріжжя, і ми їх зустрінемо, обігріємо та надамо необхідну допомогу”, - написав Куртєв.

Водночас, як повідомив у Телеграмі голова Запорізької ОВА Олександр Старух, російські військові не пропустили колону з гуманітарним вантажем із Запоріжжя до Енергодара.

“Повністю була підготовлена колона, яка складалася з автобусів і 5 вантажівок. Ми відправили, наші війська її пропустили, вони дійшли Василівки і там її розвернули російські війська”, - сказав Старух.

Як раніше повідомлялось, сьогодні, 9 березня, під егідою Червоного Хреста організовується гуманітарний коридор із Запоріжжя до Енергодара, та зелений -для евакуації населення - до міста Запоріжжя. З 9.00 - оголошено режим припинення вогню. В Енергодар буде доставлено інсулін, деякі медикаменти та сухі продукти для подальшої організації безкоштовних соціальних Їдалень в школах та підтримки найбільш незахищених категорій населення. На зворотному шляху автобуси будуть забирати мирних жителів, бажаючих виїхати з Енергодара.

Раніше Кирило Тимошенко повідомив, що український Червоний Хрест супроводжуватиме евакуаційні колони в Київській області, у Полтавській області формується нова колона для евакуації мирного населення з міста Суми, яку також буде супроводжувати ця організація. Автобуси для евакуації прибули до Ізюма на Харківщині.

За даними представника ОП, 9 березня з 9 до 21 години має бути встановлено режим тиші для гуманітарних коридорів евакуації за маршрутами: Енергодар – Запоріжжя, Суми – Полтава, Ізюм – Лозова, Маріуполь – Запоріжжя, Волноваха – Покровськ, Ворзель, Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель – Київ.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначала, що 8 березня із Сум вдалося евакуювати 5 тисяч українців та 1700 іноземних студентів. Але є міста, звідки ворог не дає вивезти населення у безпечніше місце, пропонуючи їм лише виїзд у рф або білорусь.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Перше фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-