На Чернігівщині сьогодні евакуації населення не буде – ЗСУ б’ють ворога

На Чернігівщині сьогодні евакуації населення не буде – ЗСУ б’ють ворога

Укрінформ
У Чернігівській області вирішили поки не робити організований "зелений" коридор для евакуації через те, що у кількох місцях на київській трасі українські війська обстрілюють позиції ворога.

Про це у відеозверненні повідомив начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус, передає Укрінформ.

"Щодо евакуації. Вчора ми обговорювали питання "зеленого" коридору. Але зараз на київській трасі у кількох місцях тривають бої з противником, де ворог отримує від наших Збройних сил. Враховуючи ці обставини, було прийнято рішення сьогодні "зелений" коридор не робити", - сказав Чаус.

Також він повідомив, що сьогодні, як і попередні дні, місцеві мешканці власним транспортом намагаються виїхати з міста. Маршрут для цього коригують в залежності від ситуації.

"На сьогодні уже машини, які вчора не доїхали до Києва, пішли іншим маршрутом. Відповідно, машини виїжджають. Централізована евакуація буде тоді, коли військові підтвердять нам цю можливість. На сьогодні цієї можливості немає", - додав начальник Чернігівської ОВА.

Крім того, він подякував усім волонтерам, комунальникам, громадам, які допомагають покращити гуманітарну ситуацію своїм сусідам.

За його словами, в області є кілька населених пунктів, які потерпають від нестачі продуктів і медикаментів. Але влада працює над тим, щоб туди також доставити усе необхідне.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-