Евакуація з Сум триватиме 9 березня - голова ОВА

Евакуація з Сум триватиме 9 березня - голова ОВА

Укрінформ
У середу, 9 березня, з 9.00 до 21.00 триватиме евакуація цивільного населення із Сум до Полтави.

Про це повідомив у Телеграмі голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"Усю ніч працювала переговорна група, і було продовжено дію гумкоридору з Сум до Полтави сьогодні, 09.03.2022 з 9.00 до 21.00", - йдеться у повідомленні.

Живицький зазначив, що виїжджати можна власним транспортом. Додатково приблизно на 14.00 повернуться 22 автобуси з Полтави, які вчора поїхали у першій колоні. Їх подадуть для вагітних жінок, жінок з дітьми, людей старшого віку та з інвалідністю.

"Міська влада Сум спільно з народними депутатами усю ніч займалася пошуком транспорту і додатково повідомимо про місце виїзду організованої першої колони у супроводі Червоного хреста", - додав голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, 8 березня запрацював гуманітарний коридор для міста Суми за маршрутом: Суми – Голубівка – Лохвиця – Лубни – Полтава. Два етапи евакуації цивільного населення пройшли успішно: близько 5 000 людей та понад 1 000 приватних авто вже в безпеці.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська чотирнадцятий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Дмитро Живицький, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-